Gyakori kérdések

Nem kell. A beszerelése nagyon egyszerű. Mivel a konvektor “gázos” részéhez nem kell nyúlni, ezért azt bárki otthon meg tudja csinálni, semmilyen engedély vagy felülvizsgálat nem kell hozzá.

Gyakorlatilag az összessel. Azon gázkonvektorkkal melyek csőtermosztátot használnak a hőmérséklet mérésére, a KonvekPRO kompatibilis. Ha nem vagy biztos ebben, kérem keress minket valamelyik elérhetőségünkön.

Igen, kell. A  KonvekPRO 12V-al működik, melyet a hozzá adott 230V/12V-os tápegység szolgáltat.

Amennyiben Ön vezeték nélküli termosztátot használ (pl. Computherm Q7RF), úgy a termosztát adó egységének is kell tápfeszültséget (230V) biztosítani.

Az összes olyan termosztáttal működik amely rövidzárat kapcsol. Kérem, olvassa el a termosztátod használati útmutatóját vagy kérdezze meg az eladót.

Igen lehet. Ebben az esetben minden konvektorhoz kell egy KonvekPRO és a felszerelt KonvekPRO-kat vezetékkel össze kell kötni a termosztáttal, vagy vezeték nélküli termosztát esetén az adó részével. A termoszát ugyanúgy fogja vezérelni az összes konvektort.

Nem fog, minden termosztát más frekvenciát használ, ezért nem fogják egymást tévedésből vezérelni.

A konvektor hőmérsékletszabályzó gombját 6-7-esre állítva kb. 3-5 perc.

A vezetékes termosztát esetében egy vékony két-eres vezetékkel (a szükséges hosszúságú vezetékről Önnek kell gondoskodnia) össze kell kötni a termosztátot és a KonvekPRO-t. Vezeték nélküli termosztát estében a termosztát adó részét kell összekötni a KonvekPRO-val. Ez utóbbi esetben a KonvekPRO és a termosztát adó része egy helyre szerelhető, így a szükséges vezeték hossza csak kb. 20cm.

Nagyon keveset, kb. 1,5W-ot, ez naponta kb. 2 Ft.-ot jelent.

A KonvekPRO-t áramtalanítani kell, a tápegységet ki kell húzni a konnektorból.

Semmilyenre. Talán a fűtési szezon előtt porszívóval a csőtermosztátnál esetleg lerakódott port ki lehet tisztítani.

Maximum 1 hét alatt. A KonvekPRO esetében nagy raktárkészlettel rendelkezünk, míg a termosztátok esetén néha előfordulhat 1-2 napos késés, de nem jellemző.

A KonvekPRO-ra 1 év, a termosztátra a gyártó által megadott 12 hónap garanciát vállalunk. A KonvekPRO és a termosztátok garanciális cseréjét illetve javítását csak az eredeti számla ellenében áll módunkban megkezdeni.

Kérdésed van?

Keress minket bizalommal, a lehető leggyorsabban válaszolunk!

  Neve (kötelező)

  Email címe(kötelező)

  Telefonszámod amin hívhatunk

  Üzenete

  repair-device-xlNem úgy működik a Computherm KonvekPRO mint ahogy elvárnád?

  Reméljük, az alábbiak segítenek.

  Valószínűleg az konvektoron beállított 6,5-es érték túl magas. Csináld végig a következő lépéseket:

  1., Vedd le a termosztáton a hőmérsékletet jó alacsonyra, modjuk 15 C fokra.

  2., Tekerd le a konvektor szabályzógombját 1-esre.

  3., A KonvekPRO-n a sárga LED világít.

  4., Várd meg míg a sárga LED el nem alszik, ekkor a konvektor gombját lassan tekerd felfelé.

  5., Amikor bekapcsol a konvektor, vedd vissza a konvektor gombját egy kicsit, mondjuk ha 6-osnál kapcsolt be, akkor 5 és háromnegyedre.

  Ellenőrizd a tápegységet, hogy kap-e áramot, valamint rendesen csatlakoztatva van-e a KonvekPRO-ba.

  Amennyiben a kék és a sárga LED is egyszerre világít, úgy abban az esetben a KonvekPRO meghibásodott. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpont segítségével.

  Ez teljesen természetes és aggodalomra nem ad okot. A sárga LED akkor világít, ha a konvektornak nem kell fűtenie, ekkor a KonvekPRO a csőtermosztátot fűti. Amint eléri a csőtermosztát a KonvekPRO-ban előre beállított hőmérsékletet, a fűtés leáll és a sárga LED is elalszik. Amint ez a hőmérséklet 1 Celsius fokot csökken, úgy a fűtés újraindul és a sárga LED ismét világít.

  Először is győződj meg róla, hogy a KonvekPRO kap áramot. Ne feledd, hogy a sárga LED szakaszosan világít. Teljesen normális ha néha nem ég.

  Csavarozd ki a termosztátcsatlakozóból a csatlakoztatott vezetéket, azaz a KonvekPRO ne csatlakozzon termosztáthoz, csak legyen áram alatt.

  Ha így sem világít a LED, akkor nagy valószínűséggel műszaki hiba lépett fel. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a jobb oldali űrlap segítségével.

  Amennyiben a két LED közül a csőtermosztáthoz közelebbi ( az új verziónál ez kék ) nem világít, úgy a KonvekPRO nem kap jelet a szobatermosztáttól. A termosztát csak akkor ad jelet a KonvekPRO-nak, ha a termosztát által mért hőmérséklet a beállított érték alatt van.

  Próbáld meg újra indítani a szobatermosztátot. Rádiós termosztát esetében az adó-vevő részt indítsd újra (áramtalanítsd, majd újra helyezd feszültség alá).

  Ellenőrizd a KonvekPRO és a termosztát közötti vezeték épségét, valamint azt, hogy annak mindkét vége megfelelően van-e rögzítve. Kösd ki a vezetéket a KonvekPRO-ból és a termosztát csatlakozó két pontját zárd rövidre egy fémes eszközzel pl.: egy kis darab vezetékkel, kis ollóval vagy egy fém csipesszel.

   

  Termosztat_csatlakozo

  Rádiós termosztát esetében (pl.: Computherm Q7RF) ellenőrizd, hogy a termosztát adó-vevő részében a vezeték a termosztát dokumentációjának megfelelően helyesen van bekötve. Ez a Computherm Q7RF esetében az 1 és 2-es pont.

  Web

  Ellenőrizd, hogy a termosztát és a KonvekPRO-t összekötő vezeték mindkét végén a vezetékek végéről a szigetelés le van csupaszítva (blankolt) kb. 5mm hosszan. Hasonlóan, mint ahogy azt az alábbi kép mutatja.

  mtk 2x075 fekete

  Ellenőrizd, hogy a rádiós szobatermosztát adó-vevő része feszültség alatt van-e. A kábel megfelelően van bekötve, nem mozog, hanem stablian rögzítve van.

  Ha a fentiek egyike sem vezet eredményre, vedd fel velünk a kapcsolatot [shortcode_button type=”default” align=”left” target=”_self” link=”https://konvekpro.hu/kapcsolat” color=”orange” icon=”none” font_color=”white” font_color_hover=”black”]ide kattintva[/shortcode_button]

  A KonvekPRO felszerelése után helyezd áram alá a hozzá tartozó 12V-os adapterrel és csatlakoztasd a konvektor csőtermosztátját a KonvekPRO-ba.  Állítsd a konvektort 6,5-es fokozatra ( ekkor bekapcsol a konvektor ha a helyiség hőmérséklete 30 Celisus fok alatt van ) és várd meg amíg a bekapcsolt KonvekPRO fel nem fűti a csőtermosztátot. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe. Ha ez az idő jóval több vagy egyáltalán nem kapcsol le a konvektor, úgy ellenőrizd a csőtermosztát kapilláris csövét.

  Csotermosztat

  Amennyiben a csőtermosztát megrepedt, eltörött, úgy az abban lévő alkoholos folyadék egy része elpárolgott, így a konvektor nem üzemszerűen működik. Vedd fel a kapcsolatot egy gáz-fűtésszerelővel, mivel a csőtermosztát cseréje indokolt.

  Ellenőrizd, hogy a kérdéses KonvekPRO termosztát csatlakozójába kötött vezeték nem sérült-e.

  Ügyeljünk, hogy a KonvekPRO-k termosztátcsatlakozóit polaritás-helyesen kössük össze, a jobb oldali csatlakozópontokat a jobb oldali csatlakozópontokkal, a bal oldali csatlakozópontokat a bal oldali csatlakozópontokkal. A termosztátba (vezeték nélküli termosztát esetén annak adó részébe) a közösített jobb és bal oldali vezetékeket tetszőlegesen kötheted be.