KonvekPRO

13 990 Ft

A KonvekPRO-hoz adunk egy részletes szerelési utasítást, tipliket és csavarokat a biztonságos felszereléshez.
Ne feledd! A konvektor vezérléséhez a KonvekPRO-n kívül szobatermoszátra is szükséged lesz.

 

Category:

Működése

A gázkonvektor hő érzékelő csőtermosztátjának melegítésével “becsapja” a konvektor gázszelepét, ami lezár, ezáltal a konvektor nem fűt. Amikor a helyiség hőmérséklete kisebb lesz, mint a szobatermosztáton beállított érték, úgy a szobatermosztát jele alapján a KonvekPRO leveszi a fűtést a gázkonvektor csőtermosztátjáról, ami lehűl (kb. 3-6 perc) gázkonvektor szabályzógombjával beállított hőmérséklet érték alá, így a gázkonvektor bekapcsol és elkezd fűteni. Amennyiben a helyiség hőmérséklete eléri a szobatermosztáton beállított értéket, a szobatermosztát jelet ad a KonvekPRO-nak ami felmelegíti (kb. 1-1,5 perc) a csőtermosztátot a konvektor szabályzógombjával beállított érték fölé, így a gázkonvektor leáll.

Telepítése

A KonvekPRO-t rögzítse a falra a konvektor mellé olyan távol, amilyenre a konvektor csőtermosztátja engedi. A gázkonvektor csőtermosztátját óvatosan szabadítsa ki, majd dugja be a KonvekPRO-ba. Kösse össze egy két-eres vezetékkel a KonvekPRO-t és a szobatermosztátot. Állítsa gázkonvektora szabályzógombját a 6,5 – 7-es fokozatra. Programozza be a szobatermosztáton a kívánt fűtési ciklusokat. Egy szobatermosztátra több gázkonvektor is ráköthető. Több KonvekPRO egy termosztáthoz való kapcsolásakor ügyeljünk, hogy a KonvekPRO-k termosztátcsatlakozóit polaritás-helyesen kössük össze, a jobb oldali csatlakozópontokat a jobb oldali csatlakozópontokkal, a bal oldali csatlakozópontokat a bal oldali csatlakozópontokkal. A termosztátba (vezeték nélküli termosztát esetén annak adó részébe) a közösített jobb és bal oldali vezetékeket tetszőlegesen kötheti be.

Kompatibilitás

A KonvekPRO-t kizárólag gázüzemű konvektorokhoz terveztük. Magyarországon a FÉG által gyártott konvektorok fordulnak elő a legnagyobb számban. Azonban számos olyan más gyártó (pl.: Pelgrim, Lampart, Demrad, stb.) által forgalmazott konvektorral is működik, melyek hasonló csőtermoszátot (CR6 vagy EUROSIT 630-as gázszelep) használnak, mint a FÉG típusok. A KonvekPRO csak olyan szobatermosztátokkal működik, amelyek rövidzárat kapcsolnak, pl. Computherm Q7, Q7RF. A KonvekPRO rendszer egyenáramú adapterrel működik mely a KonvekPRO tartozéka. A rövid idejű áramszünet nem befolyásolja a KonvekPRO működését, de amennyiben hosszabb és gyarkori áramszünetek fordulnak elő, a konvektor a rajta beállított hőmérsékletre fogja a szobát fűteni az áramszünet időtartama alatt. Amennyiben problémát okozhat, javasoljuk szünetmentes tápegység használatát.

Technikai paraméterek

Méret 83mm x 83mm x 36mm
Súly 115g
DC adapter feszültség DC 12V, 500mA
DC adapter csatlakozó 2.1×5.5mm
Elektromos fogyasztás Max 3W (effektív 1,5W)
Csatlakoztatható hőérzékelő patron átmérője 6, 8,10 vagy 12mm
Hőérzékelő patron fűtési tartománya 24°C – 38°C

Additional information

Weight 0.4 kg