Hibaelhárítás

repair-device-xl

Nem úgy működik a KonvekPRO mint ahogy elvárnád?

Reméljük, az alábbiak segítenek.

Ellenőrizd a tápegységet, hogy kap-e áramot, valamint rendesen csatlakoztatva van-e a KonvekPRO-ba.

Amennyiben a kék és a sárga LED is egyszerre világít, úgy abban az esetben a KonvekPRO meghibásodott. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpont segítségével.

Ez teljesen természetes és aggodalomra nem ad okot. A sárga LED akkor világít, ha a konvektornak nem kell fűtenie, ekkor a KonvekPRO a csőtermosztátot fűti. Amint eléri a csőtermosztát a KonvekPRO-ban előre beállított hőmérsékletet, a fűtés leáll és a sárga LED is elalszik. Amint ez a hőmérséklet 1 Celsius fokot csökken, úgy a fűtés újraindul és a sárga LED ismét világít.

Először is győződj meg róla, hogy a KonvekPRO kap áramot. Ne feledd, hogy a sárga LED szakaszosan világít. Teljesen normális ha néha nem ég.

Csavarozd ki a termosztátcsatlakozóból a csatlakoztatott vezetéket, azaz a KonvekPRO ne csatlakozzon termosztáthoz, csak legyen áram alatt.

Ha így sem világít a LED, akkor nagy valószínűséggel műszaki hiba lépett fel. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a jobb oldali űrlap segítségével.

Amennyiben a két LED közül a csőtermosztáthoz közelebbi ( az új verziónál ez kék ) nem világít, úgy a KonvekPRO nem kap jelet a szobatermosztáttól. A termosztát csak akkor ad jelet a KonvekPRO-nak, ha a termosztát által mért hőmérséklet a beállított érték alatt van.

Próbáld meg újra indítani a szobatermosztátot. Rádiós termosztát esetében az adó-vevő részt indítsd újra (áramtalanítsd, majd újra helyezd feszültség alá).

Ellenőrizd a KonvekPRO és a termosztát közötti vezeték épségét, valamint azt, hogy annak mindkét vége megfelelően van-e rögzítve. Kösd ki a vezetéket a KonvekPRO-ból és a termosztát csatlakozó két pontját zárd rövidre egy fémes eszközzel pl.: egy kis darab vezetékkel, kis ollóval vagy egy fém csipesszel.

Termosztat_csatlakozo

Rádiós termosztát esetében (pl.: Computherm Q7RF) ellenőrizd, hogy a termosztát adó-vevő részében a vezeték a termosztát dokumentációjának megfelelően helyesen van bekötve. Ez a Computherm Q7RF esetében az 1 és 2-es pont.

Web

Ellenőrizd, hogy a termosztát és a KonvekPRO-t összekötő vezeték mindkét végén a vezetékek végéről a szigetelés le van csupaszítva (blankolt) kb. 5mm hosszan. Hasonlóan, mint ahogy azt az alábbi kép mutatja.

mtk 2x075 fekete

Ellenőrizd, hogy a rádiós szobatermosztát adó-vevő része feszültség alatt van-e. A kábel megfelelően van bekötve, nem mozog, hanem stablian rögzítve van.

Ha a fentiek egyike sem vezet eredményre, vedd fel velünk a kapcsolatot [shortcode_button type=”default” align=”left” target=”_self” link=”https://konvekpro.hu/kapcsolat” color=”orange” icon=”none” font_color=”white” font_color_hover=”black”]ide kattintva[/shortcode_button]

A KonvekPRO felszerelése után helyezd áram alá a hozzá tartozó 12V-os adapterrel és csatlakoztasd a konvektor csőtermosztátját a KonvekPRO-ba.  Állítsd a konvektort 6,5-es fokozatra ( ekkor bekapcsol a konvektor ha a helyiség hőmérséklete 30 Celisus fok alatt van ) és várd meg amíg a bekapcsolt KonvekPRO fel nem fűti a csőtermosztátot. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe. Ha ez az idő jóval több vagy egyáltalán nem kapcsol le a konvektor, úgy ellenőrizd a csőtermosztát kapilláris csövét.

Csotermosztat

Amennyiben a csőtermosztát megrepedt, eltörött, úgy az abban lévő alkoholos folyadék egy része elpárolgott, így a konvektor nem üzemszerűen működik. Vedd fel a kapcsolatot egy gáz-fűtésszerelővel, mivel a csőtermosztát cseréje indokolt.

Ellenőrizd, hogy a kérdéses KonvekPRO termosztát csatlakozójába kötött vezeték nem sérült-e.

Ügyeljünk, hogy a KonvekPRO-k termosztátcsatlakozóit polaritás-helyesen kössük össze, a jobb oldali csatlakozópontokat a jobb oldali csatlakozópontokkal, a bal oldali csatlakozópontokat a bal oldali csatlakozópontokkal. A termosztátba (vezeték nélküli termosztát esetén annak adó részébe) a közösített jobb és bal oldali vezetékeket tetszőlegesen kötheted be.